Rautilan-Irjalan kyläyhdistys ry

TOIMINTAKERTOMUS 2018


Jälleen on toiminnallinen vuosi takana. Järjestimme itse kaksi ja olimme mukana kolmessa tapahtumassa. Teimme perinteiset kaksi kesäteatteriretkeä, pidimme pikkujoulut sekä viidet talkoot. Saunalla tehtiin kunnostustöitä, saunottiin ja uitiin. Irjalan kentällä luisteltiin.
Jäsenmäärä oli vuoden lopussa 133, eli nettokasvua edellisestä vuodesta 9 jäsentä.
Alla luettelo hallituksen toiminnasta, tapahtumista kronologisessa järjestyksessä sekä muusta toiminnasta.

Hallituksen kokoonpano ja kokoukset
Jussi Jaakkola puheenjohtaja, Mervi Nyström varapuheenjohtaja, Marika Seppälä sihteeri, Pirkko Tammelin rahastonhoitaja.

Muut jäsenet: Veli-Matti Ahokas, Eeva Lahtivuo, Ismo Salo ja Helinä Seppälä.
Varajäsenet: Soila Jaakkola, Osmo Krookila, Katriina Rahikkala-Anttila ja Kimmo Rantanen.
Toiminnan tarkastajat: Marja ja Åke Holmroos varalla: Heikki Jaakkola ja Tapio Ranta.


Kokoukset: Hallitus kokoontui 6 kertaa. Lisäksi pikkujoulujen yhteydessä pidettiin kokous. Näiden lisäksi pidettiin kevätkokous Rautilan rantasaunalla 22.4., johon osallistui 9 henkilöä, sekä syyskokous 25.11. Rautilan rantasaunalla, jolloin osallistujia oli 13.

Tapahtumat
11.2. järjestimme perinteisen 112 -tapahtuman Rautilan VPK:n kanssa jo kuudetta kertaa. Ohjelmassa oli 112-aiheisten tehtävien, valistuksen ja VPK:n kalustoesittelyn lisäksi mönkkäriajelua ja kahvitarjoilu. VPK myi karkkeja ja sukkia nuorten leiriteltan hankkimiseksi. Kyläyhdistys tarjosi poniajelun, lisäksi ohjelmassa oli perinteinen linnunpönttöpaja sekä hernekeitto- ja makkarapuffetti.
21.2. pidimme polttopuu- ja siivoustalkoot. Saimme Åke Syysloisteen mökkitontilta kaksi isoa koivua, jotka kaadoimme ja toimme saunalle. Siivosimme saunan ja saunatuvan.
24.2. Järjestimme musaluistelun Irjalan kentällä. Aurinkoisessa pakkassäässä oli paikalla runsaasti luistelijoita. Puffetissa oli tarjolla mehua ja makkaraa.
29.4. pidimme polttopuiden keräystalkoot Suttiossa. Keräsimme Teppo Laaksosen metsistä hakkuiden jäljiltä jääneet puut saunalle. Mukana oli 11 yhdistyksemme jäsentä.
19.5. maalasimme (Kimmon kanssa) saunan eteisen. Veikko asensi uudet listat.
26.5. pidimme perinteiset kevättalkoot saunalla. Ohjelmassa oli polttopuiden tekoa ja siivousta. Talkoissa oli 17 henkilöä. 
Saunan kesäkausi alkoi 28.5. Saunaa lämmitettiin arki-iltaisin 31.8. asti.
16.6. osallistuimme Hyvää Vehmaalla -tapahtumaan Vehmaan tapahtuma-aukiolla. Perinteiseen tapaan myimme arpoja, ongimme ja esittelimme yhdistyksen toimintaa. Lisäksi myimme tarjottimia ja linnunpönttöjä.
26.6. asensimme uudet siivouskaapit saunan eteiseen.
8.7. matkasimme Himoisiin katsomaan Rakkausresepti -näytelmää. Rahastonhoitajamme ansioitui sairaanhoitajana. Yhdistyksestä oli mukana noin 30 jäsentä.
22.7. teimme retken Laajoen kesäteatteriin katsomaan näytelmää Tankki täyteen. Tapio Ranta esitti tällä kertaa huoltamon kanta-asiakasta. Retkellä oli 38 matkalaista. Olimme liikkeellä Kristiinan bussilla.
4.8. osallistuimme Muistojen Vehmassalmi -nostalgiatansseihin perinteiseen tapaan pitämällä puffettia. Esiintymässä olivat Danny, D’Voices & D’Oldies sekä Tuula Amberla. Yleisöä oli lähes 1000.
6.-10.8. pidettiin rantasaunalla Vehmaan ja Taivassalon kuntien uimakoulut.
26.8. järjestimme perinteiset Rautilan Syysmarkkinat Vehmassalmen paviljongilla. Tapahtumassa pääsi tutustumaan Partiolaisten ja VPK:n toimintaan ja kokeilemaan jousiammuntaa. Lapsille oli poniajelua, kepparirata, glitter-tatuointeja ja kasvomaalausta sekä ongintaa ja piirustusta. Estradilla nähtiin perinteisen Seepran muotinäytöksen lisäksi Hattu kuin hattu -kilpailu. Hanna Pishro viihdytti markkinaväkeä kitaransa säestyksellä. Muotinäytökset niin kuin koko markkinatkin juonsi Pirkko Tammelin. Lisäksi esitettiin Vehmaa 100 - Rautila 500 non-stop valokuvaesitys.
31.8. päätimme kesäuintikauden musauintiin.
13.10. talkoilimme saunalla polttopuiden ja siivoamisen merkeissä. Mukana oli 23 henkilöä.
8.12. järjestimme pikkujoulut Himoisten entisellä kyläkoululla. Vietimme hauskan illan yhdessä 24 jäsenemme kanssa nauttien joulupöydän antimista ja hauskasta ohjelmasta. Tilaisuus aloitettiin Uudestakaupungista saapuneiden Tiernapoikien esityksellä.

Muu toiminta
Kävijämäärä kyläyhdistyksen saunalla kasvoi runsaasti edellisen vuoden 3394 kävijästä. 2018 kävijämäärä oli 4021, joten kasvua oli lähes 20%. Saunaa vuokrattiin edellisen kesän tapaan. Kesä oli edellisvuodesta poiketen kuuma ja kuiva. Talvisauna on vuosi vuodelta suositumpi.
Kyläyhdistys julkaisee omia Internet-sivujaan osoitteessa www.rautila.fi. Sivustojen ylläpidosta vastaa yhdistyksen tiedottaja. Kyläyhdistys pitää aktiivisesti yllä myös facebook-sivua.
Irjalan kenttä oli pitkän talvikauden kovassa käytössä. Kiitokset jäädyttämisestä Oivalle ja Jarille.
Kentälle hankittiin kaksi kuormaa soraa, jolla ensi kesänä parannetaan kentän pintaa jäädyttämisen helpottamiseksi. Lisäksi ostimme uudet jääkiekkomaalit ja luistelutuet luistelun opettelun helpottamiseksi. Vanhat jääkiekkomaalit lahjoitimme Vehmaan kunnalle.
Polttopuutilanne parani vuoden aikana paljon, kun saimme lahjoituksena isoja kuusia Ismolta ja tienvarsien raivauksessa poistettuja puita Vehmaan kunnalta.
 
Talous 
Yhdistyksen tulonlähteitä olivat jäsenmaksut, tapahtumien tuotot, rantasaunan ja klapikoneen vuokraaminen, talvisaunamaksut sekä tuotemyynti. Vehmaan kunnalta saatiin 1500 euron toiminta-avustus saunatuvan lattian ja saunan eteisen sekä Irjalan kentän kunnostamiseen.

 

Toivotamme uudelle hallitukselle toiminnallista vuotta 2019!

Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksen hallitus