Rautilan-Irjalan kyläyhdistys ry

TOIMINTAKERTOMUS 2013

Hallituksen kokoonpano ja kokoukset
Jussi Jaakkola puheenjohtaja, Eeva Lahtivuo varapuheenjohtaja, Mari Leppälehto sihteeri, Kirsi Järvinen rahastonhoitaja.

Muut jäsenet: Veli-Matti Ahokas, Leena Heinonen, Jouni Pekkala, Katriina Rahikkala-Anttila ja Helinä Seppälä.
Varajäsenet: Katriina Honkanen, Pentti Piilinen, Marika Putkonen ja Kati Rantanen.
Toiminnan tarkastajat: Toni Hokuni ja Helke Korpela, varalla: Olli-Pekka Ahokas ja Tapio Ranta.

Kokoukset: Hallitus kokoontui 6 kertaa. Näiden lisäksi pidettiin kevätkokous Rautilan VPK:lla 26.4., johon osallistui 14 henkilöä, sekä syyskokous 1.11. Rautilan VPK:lla ja silloinkin osallistujia oli 14.

Tapahtumat

10.2. järjestimme laskiaisriehan yhdessä Rautilan VPK:n kanssa. Tapahtumassa oli paljon monipuolista ohjelmaa. VPK esitteli kalustoaan ja rasvapalon sammutusta sekä ajelutti yleisöä mönkijän kärryssä. Lapset pääsivät ratsastamaan ja laskemaan mäkeä. Kyläyhdistys piti puffettia ja myi linnunpönttöjä. VPK tarjosi kahvia ja laskiaispullia. Tapahtumassa oli paljon kävijöitä ja sääkin suosi. Tapahtumapaikalla järjestelyissä oli mukana 13 yhdistysläistä. Laskiaisriehasta oli lehtijuttu ennen ja jälkeen tapahtuman.

7.4. teimme talkoilla linnunpönttöjä. Ko. päivälle suunniteltu renkaidenvaihtotempaus jouduttiin perumaan lumisateen vuoksi. Talkoissa oli mukana 11 kyläläistä.

26.-29.4. teimme polttopuita rantasaunalla. Kunnalta saadut, metsästä kerätyt puut pilkottiin kuivumaan. Talkoissa oli 6 kyläläistä.

18.-19.5. uusimme saunan lauteet ja pilkoimme loput polttopuut kuivumaan. Talkoisiin osallistui 16 kyläläistä.

25.5. osallistuimme Hyvää Vehmaalla -tapahtumaan Vehmaan tapahtuma-aukiolla. Myimme arpoja ja linnunpönttöjä sekä esittelimme yhdistyksen toimintaa. Arpoina käytettiin puisia kiekkoja, jotka samalla julkistettiin talvisaunarahoiksi. Arpajaispalkinnot lahjoittivat: Kalannin Säästöpankki, Parturi-kampaamo Kati, Ravintola Ristentorppa, Sarate Design, S-Market Vinkkilä, ST1, Tuitukas, Turun Osuuskauppa, Turun Seudun Osuuspankki Vehmaan konttori, Vehmaan Apteekki, Vehmaan PK-Puu, Vilumarket sekä yksityiset lahjoittajat.

Saunan kesäkausi alkoi 3.6. Saunaa lämmitettiin arki-iltaisin 30.8. asti.

Kyläyhdistys osallistui 27.7. Muistojen Vehmassalmi 50-vuotisjuhlatansseihin Vehmassalmen paviljongilla pitämällä puffettia ja myymällä grillimakkaraa. Pääesiintyjänä oli Eino Grön ja toisena orkesterina The Skylarks. Yleisöä oli odotetun paljon, joten kyläyhdistyksellekin tilaisuus oli onnistunut. Tapahtumajärjestelyissä oli mukana 19 yhdistysläistä.

Heinäkuussa pidettiin rantasaunalla Vehmaan ja Taivassalon kuntien uimakoulut.

Samoin heinäkuussa pyöräiltiin 10 naisen voimin retki Ahvenanmaalle.

Yhdistys osallistui 24.8. Vanha-Vikaisen pihamaalla järjestetyille Sadonkorjuumarkkinoille pitämällä puffettia.  Sadonkorjuumarkkinoilla oli myynnissä Reijo Mäen signeeraamia dekkareita, tikanheittokilpailu sekä taidearpajaiset, joiden kaikkien tuotto tuli kyläyhdistyksen hyväksi.  Markkinoilla oli myös vehmaalaisen vaateliike Seepran järjestämä muotinäytös. Tapahtumassa olivat mukana myös Rautilan VPK pelastusnäytöksineen, Vehmaan Maaseutunuoret kotieläinpihan ja erilaisten menopelien kanssa sekä Vehmaan kunnan edustajat esittelemässä Rautilan tonttitarjontaa. Tapahtumaan osallistui myös Kiinteistö Pro Oy, joka järjesti Rautilakeskuksessa asuntonäyttelyn, puffetin, taidenäyttelyn ja arpajaiset. Sää suosi tapahtumaa ja yleisöä oli mukavasti liikkeellä. Kyläyhdistyksen puolesta järjestelyihin osallistui 10 henkilöä.

16.12. keräsimme kunnan metsästä hakkuutähteitä polttopuiksi saunalle. Talkoisiin osallistui kahdeksan yhdistysläistä.

Muu toiminta

Kyläyhdistys suunnitteli saunoja kuvaavan merkin, jota käytetään kyläyhdistyksen tuotteiden merkitsemiseen. Merkistä teetettiin polttoleimasin, jolla merkitään saunarahat ja myytävät linnunpöntöt.

Päätettiin hankkia kyläyhdistyksen merkein painetut esiliinat tapahtumien työasuiksi sekä T-paitoja myyntiin. Edustusvaatteiden toteutus jäi seuraavan vuoden puolelle.

Kesän aikana kyläyhdistyksen saunalla oli kävijöitä aiempien vuosien tapaan. Vieraskirjan mukainen kävijämäärä oli 3580 henkeä. Saunaa vuokrattiin kesän aikana viimevuotista vähemmän. Perjantai-iltainen talviuinti on ollut talvikaudella 2013–2014 aktiivista.

Kyläyhdistys julkaisee omia Internet-sivujaan osoitteessa www.rautila.fi. Sivustojen ylläpidosta vastaa puheenjohtaja.

Olemme harrastaneet lentopalloa kevät- ja syyskaudella yhdessä kiikoislaisten kanssa Vinkkilän koululla kerran viikossa.

Irjalan kenttää on jäädytetty ja aurattu luistelijoita varten. Kentän kaivoon tehtiin uusi kansi ja parannettiin sen pakkasenkestävyyttä.

Vehmaan kyläyhdistyksillä on edustus Vehmaan palvelukeskussäätiön hallituksessa. Kaudelle 2013–2014 edustajamme on Leena Heinonen ja varajäsen Katriina Rahikkala-Anttila.

Lisäksi olemme vuokranneet klapikonetta.

Kyläyhdistys haki avustusta Ravakan Puuttuva Palane -investointihankkeesta aurinkokeräimen ja ilmalämpöpumpun hankintaan. Avustus myönnettiin hakemuksen mukaisesti. Hankkeen nimenä on Ilma(i)sta lämpöä. Hankkeen käytännöntoteutus tapahtuu vuonna 2014.

Lisäksi puheenjohtaja on osallistunut kuluneen vuoden aikana Varsinais-Suomen kylät ry:n järjestämiin koulutustapahtumiin kolmesti: Paimiossa, Paattisilla ja Mietoisissa.

Lahjoitukset 

Kyläyhdistys lahjoitti Vehmaan kunnalle Irjalan koulun kentän kiipeilytelineen sijoitettavaksi esikoululaisten käyttöön. Kyläyhdistys sai lahjoituksena Sadonkorjuumarkkinoiden tuoton.

Talous 

Yhdistyksen tulonlähteitä olivat tapahtumien tuotot, rantasaunan ja klapikoneen vuokraaminen, talvisauna- ja kannatusmaksut sekä Sadonkorjuumarkkinoiden lahjoitus. Lisäksi yhdistys sai Vehmaan kunnalta toiminta-avustuksen. Irjalan koulun vanha piano myytiin Naantalin opistolle.

 

Toivotamme uudelle hallitukselle mielenkiintoista vuotta 2014.

Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksen hallitus