Rautilan-Irjalan kyläyhdistys ry


TOIMINTAKERTOMUS 2006

Hallitus

Simo Virtanen puheenjohtaja, Heimo Valonen varapuheenjohtaja, Sari Väinölä sihteeri, Tiina Hokuni, ,Anne Ranta, Tapio Ranta, Helge Korpela, Henrik Honkanen, Heli Aaltonen, Leena Heinonen ja Jussi Jaakkola
Varajäsenet: Päivi Heinonen, Pentti Piilinen, Katriina Honkanen ja Heli Aaltonen

Tilitarkastajat: Lassi Suominen ja Harri Mäkitalo, varalla: Elina Immala-Suomi ja Helinä Seppälä

Kokoukset: Hallitus kokoontui 4 kertaa. Kevätkokous pidettiin Rautilan saunalla 4.5. osallistujia 10. Syyskokous oli 25.10. Irjalan koululla ja silloin osallistujia oli 21.Lisäksi pidettiin saunahankkeeseen liittyviä kokouksiaTapahtumat

Suurin tapahtuma oli edellisvuoden tapaan saunojen rakennushanke, joka saatiin aikataulun mukaan päätökseen 28.2. Talkoisiin osallistuttiin edelleen todella ahkerasti kuten syksylläkin.
Kyläyhdistys hoiti osuutensa saunahankkeessa täydellisesti, jonka ansiosta saunat olivat 100 prosenttisessa valmiudessa määräaikaan mennessä. Tämä takasi sen että julkinen hankerahoitus toteutui viimeistä senttiä myöten. Talkootunteja kertyi enemmän kuin hankkeessa edellytettiin mikä olikin hyödyksi kun yksityinen rahoitusosuus ei täyttynytkään kokonaan.
Saunalle rakennettiin vielä hankkeen jälkeen WC:t, jotka saatiin käyttöön syksyllä, niidenkin tekemiseen riitti innokasta talkooväkeä.
Uuden saunan lämmityskausi alkoi 5.6., siivoustalkoot olivat jo aikaisemmin.
Kesän aikana saunojia kävi noin 3500. Uintikausi jatkui totuttuun tapaan syksyllä ja joittenkin kohdalla läpi talven.
Saunan valmistumisen kunniaksi järjestettiin elokuussa Suuri saunailta johon kutsuttiin erityisesti kaikki rakentamiseen osallistuneet. Tilaisuudessa muistettiin pienin lahjoin niitä joiden panos hankkeen läpiviemiseksi oli poikkeuksellisen merkittävä.
Saunaa vuokrattiin ahkerasti viikonloppuisin perheille ja ryhmille, teimme yhteistyötä Rautilakeskuksen kanssa, josta ohjattiin ryhmiä myöskin meidän saunaamme.
Tämänvuotinen pyöräretki tehtiin heinäkuun puolivälissä Ahvenanmaalle, kolmipäiväiseen retkeen osallistui 8 henkeä.
Kyläyhdistys osallistui 22.7. Nostalgia-tansseihin Vehmassalmen paviljongilla pitämällä puffettia ja myymällä tilaisuudessa makkaraa. Esiintyjinä olivat  nostalgiarockia esittämään koottu BackToSixties sekä tangoyhtye Hotlines. Tapahtumaa ryydittivät museoautot 50- ja 60-luvuilta.
Yleisöä oli järjestäjän mukaan tuhatkunta ja myimme käytännöllisesti katsoen kaiken mitä oli myyntiin varattu eli tuotto oli varsin hyvä.
Kyläyhdistys  julkaisi edelleen omia webbisivujaan osoitteessa www.rautila.fi.  Sivustojen ylläpidosta on vastannut puheenjohtaja, mutta edelleen kaivattaisiin muutakin väkeä tuottamaan sisältöä.
Olemme harrastaneet lentopalloa kevät- ja syyskaudella yhdessä kiikoislaisten kanssa Vinkkilän koululla kerran viikossa.

 

 Lahjoitukset                            

Lastenteatteriesitystä varten lahjoitettiin 50 euroa.
Kyläyhdistys jakoi kannustus-stipendit Irjalan koululla vapaaehtoisina ja veloituksetta iltapäiväliikuntakerhoa pitäneille Johanna Suomelle ja Susanna Virtaselle, 30 euroa kummallekin.
Kyläyhdistys sai Haikara Oy:ltä lahjoituksena terassituolit saunalle.

Talous                            

Kyläyhdistyksellä oli vuodenvaihteessa kunnan takaamaa pankkilainaa edelleen jäljellä noin 39000,-.
Perinteisiä tulonlähteitä olivat kunnan avustus, saunan ja klapikoneen  vuokrat sekä Nostalgia-tansseista tulleet tulot

 Vuosi 2006 oli merkittävä uuden saunan valmistumisen myötä. Se osoitti että yhteishenkeä kyliltä vielä löytyy.

Toivotamme uudelle hallitukselle menestyksellistä vuotta 2007.


Rautilan-Irjalan kyläyhdistyksen hallitus